Összes oldalmegjelenítés

2013. április 14., vasárnap

Tavaszi víz

Sokszor utazok HÉV-vel és élvezem a Pomáz és Szentendre közti szakaszon a hegyek előtt elterülő mező látványát. Itt mindig történtik valami. Láttam már itt szemlélődve őz csapatot legelészni, nyulat futni a töltés alján - talán versenyzett a HÉV-vel -, számos ragadozó madarat fán ülve vagy éppen szárnyalva. Kedvenceim a fácánok. Nagyszerű látványt nyújtanak, ahogy reggelente peckesen sétálgatnak a fűben és jól érvényesül a díszes tollazatuk.
 
 
Sajnálatos módon a HÉV nem pártolja a fotózást, mert a jármű útközben meglehetősen ráz, néha kifejezetten dobál, ilyenkor érdemes kapaszkodni. Így aztán nem egyszerű útközben fotózni. Esélytelen, hogy a faunát megörökítsem, azért a táj megörökítésével próbálkozok. 
Most a belvíz miatt összegyűlt egy kis mezei tó Szentendre előtt. A ködös rész ezt az ideiglenes tavaszi vízfelületet jelzi.
 
 
Flash mob-ban részesültem ezen a szakaszon. Egy diák a Róka és a holló modernizált humoros változatát adta elő kora reggel, illetve egy diáklány tavaszi verset mondott el útközben. Sajnos a figyelememet meg kellett osztanom köztük és a fotózás között, de nem voltak rosszak.

Misztikus köd Szentendre előtt
 
Türkiz mező
Lila hegyvonulat
 Borongós reggel a tónál
 
Tavaszi naplemente a tónál

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése