Összes oldalmegjelenítés

2011. november 26., szombat

Advent közeledtével

Csütörtök délben megérkezett a Pilisből Szentendre karácsonyfája.
A tűzoltók szállították és segédkeztek a díszítésben is.
A fa még havas, jeges volt.
Már a jászol berendezése is készül.
Készüljünk mi is az Adventre!

Vadszőlő és kopott kapu

Lassan vége az ősznek. Ez a pár kép ezt személteti.
Már az ősz is a végét járja. A vadszőlő levelek lehullottak, elvesztették viaszos fényüket, ragyogó színpompájukat. De a kék bogyók még hamvasan színesítik a falat.

Meleg színek a hidegben

Előzőleg itt írtam a hidegről, ami a jelen évszaknak, hiába is szépítjük, velejárója, sőt mindjárt itt a tél. Lesz ez még rosszabb....
A hidegben sikerült felfedeznem egy helyet a Kucsera Ferenc utcában ahol már a színek is szívmelengetőek.
Az ajánlatuk is kecsegtető és színes minden tekintetben:
Futtában vagy ráérősen, de érdemes ide betérni...

A kerthelységet mostmár csak jegesmedvéknek, hókirálynőknek, jégszívűeknek ajánlom, de reméljük, hogy télre tavasz jön és akkor újból aktualitást nyer a hely:Forró tea, forró csoki ...


Mostanában ez a hűvös, borongós idő átjárta az életemet is. Szenvedek ettől. Mindig szíven üt a hidegség, ridegség, szenvtelenség. MEGÉRTEK sok mindent, de talán más is megérthetné, hogy a keménység keménységet, a hidegség csak további hidegséget, ridegséget szül. 
De ilyenkor jön jól egy baráti társaság, egy-két süti, hmmm... vagy melegszendvics és egy hatalmas bögre jó forró tea vagy csoki! Igaz?
Pénteken volt alkalmam ezekre is. Ezt ajánlom mindenkinek!

2011. november 20., vasárnap

Varsó utcai fák és az őszi napfény


Budapesten a Varsó utca egy különleges ferde kis utcácska, ahol az évek és a villanyvezeték miatt sűrű vágások egész különlegessé alakították a fák ágait. Minden ősszel különös látvány, hogy felszínre bukkan a zöldből az ágak különleges formavilága. Sikerült épp jókor erre járnom, mindez még az aszfaltra is kivetült, én pedig megörökítettem.Őszi színpompa


Egyik kedvenc témám az őszi falevelek fotózása. Ebből most nincs hiány és a csípős hideg, szárz idő különös színeket hív elő a levelekből.Francia kisváros kellékei

Ki mit szól ehhez a kisvároshoz?
Francia vagy nem?
A Kemtty Múzeum feliratát már nem cserélték le. ... Minap filmet forgattak Szentendre Fő terén. Valóban egy-két felirat leváltásával, náhány szék cseréjével, egy-két kosztümös színész segítésével a hatás nem maradt el. Remélem jó film lesz!!!

Itt már kevert a helyzet, de Szentendre szép, mint mindig.

Mint a mókus

Múlt héten a 11-es mellett kutyagoltam reggel. Elmélyülten rugdostam a faleveleket és igyekeztem dolgomra. Egyszercsak arra lettem figyelmes, hogy a tőlem karnyújtásnyira lévő fán ott egy mókus.
Egészen közel volt, de ahogy farkasszemet néztünk 2 másodpercre rá sebesen felkúszott a fára és hirtelen nagyon messze került tőlem, de azért látóhatáron belül maradt. Gondoltam lesz, ami lesz, megpróbálom előkotorni a táskámból a fényképezőgépet, hátha sierül lencsevégre kapni őkelmét.

Nem egy mókus sebességével (sajnos), de kézrekerítettem a gépemet és az alábbi képek sikerültek:

Meglehetősen jó zoom van a gépen, úgyhogy elég közel hozta a mókust. Érdekes volt, hogy itt a főút mellett  teljesen otthonosan érezte magát. Elnézegette a száguldozó autókat. Városi mókus, már modernizálódott, minden bizonnyal.