Összes oldalmegjelenítés

2011. augusztus 29., hétfő

Szentendre SZEI

Tegnap birtokba vehették a szentendreiek a felújított SZEI épületét.
Szívmelengető volt látni a sikeres munkát és az efeletti őszinte örömet.
Még nem minden tökéletes, még folyamatban van a beköltözés, az új orvosi eszköztár és a várótermi új pad, stb. nem érkezett meg, de már folyamatban van ez is, viszont a legnagyobb munka lezárult, sőt a legtürelmesebb látogató máris megérkezett. Látszik, hogy azonnal beleszeretett az épületbe.


Rendelőintézet jó kilátással

2011. augusztus 28., vasárnap

Egyetlen képben - Szentendre Péter Pál templom

A szentendrei Péter Pál templom engem az egyszerűségével, letisztultságával ragadott meg, mivel eltér a megszokottól, a katolikus templomok hangsúlyos díszítettségétől. Különleges a templomtérbe függesztett kereszt.

Épp jók voltak a fényviszonyok, mikor legutóbb ott jártam szerettem volna néhány képet készíteni a belsőr térről. Leültem a padba szép csendesen, készítettem egy átfogó kétpet, amikor a szinte üres teremben ketten is rámpisszegtek.
Nem tudtam mit követtem el, hát megkérdeztem. Kiderült, hogy csak egy fotót készíthetek és ez is fejlemény, mert eddig egyet sem volt szabad készíteni....

A digitális fotózás idején, amikor még a vaku sem villan, nem tudom milyen kárt tehet egy fotó készítése a templomban. Megjegyzem, hogy a fényképkészítés bármiféle korlátozásáról nincs felirat kihelyezve.

Ha már ennyit beszéltem róla, akkor legalább mellékelem a templombelsőről készített egyetlen képemet.Szentendre éjjel-nappal

Pénteken kezdődött a Szentendre éjjel-nappal programsorozat. Most láttam először a "fény Fő teret", eddig csak hallottam erről a látványosságról.
Ilyenkor képeket, vetítenek a Fő teret övező házak homlokzatára. A színek és a formák érdekes kavalkádja jön létre. Az étterem előtt ülők szinte elvesznek a mintákban.

Számos program volt és van most a városban. Érdemes utánanézni. Színházi előadások, kézműves vásár, gumikacsaúsztatás, angoltanulás és még sok minden más. Aki idén kihagyta, azt tudjon róla, hogy az utolsó augusztusi hétvégén újból várja az érdeklődőket Szentendre.

A meleg miatt inkább a Szentendre éjjelt választottam a programkínálatból.
Néhány fotó, ami magán hordozza az este hangulatát:


2011. augusztus 24., szerda

Nagy a meleg

Az idei borongós nyár után furcsa ez a forróság...
Utána nézek vmi jégkockának. Jégkávé... : )

2011. augusztus 23., kedd

Új blognéven töröm a fejem

Ma rádöbbentem, hogy számos "Szilvia blogja" van a neten, ezért be kell újítani valamit. Még tépelődöm, hogy mi is lenne a nyerő.
Fotózni szeretek, de ma már ki nem... Ennek most nagy a divatja. Tehát a fotóimból biztosan teszek fel.
De nem csak fotókra gondoltam, hanem a mindennapi és nem mindennapi csip-csup dolgokat is tervbe vettem, hogy kiírom magamból.
Ha van ötleted, a fentiek alapján, akkor Kedves Blogolvasó küldj nekem javaslatot!
Várom a sziporkázó blogcím ötleteket!

2011. augusztus 22., hétfő

Taxisokról, nem általában

Ezúton szeretnék két taxi sofőrnek is köszönetet mondani. Anno, mikor utaztam velük mindketten a Taxi Plusznál voltak.
Egyikőjük részt vett egy kismacska megmentésében. A Szent Bernát Állatmenhelyről, kisebb kitérő mellett segített elszállítani a "vadat". Útközben pedig elmondta, hogy az ő sziámi macskájának milyen sajátosságai voltak.
A másikuk pedig megtanított, hogy hogyan kell leszedni a fáról a macskát.

Ezt a bejegyzést nekik ajánlom.

Nekik küldöm az alábbi képeket:


Egy évszak, négy kép

Ha a nyarat képekben szeretném kifejezni:

Strandolni muszáj ilyenkor. A nagy melegben élmény a vízben.
Ilyenkor vannak leginkább pombájukban a vigágok, mint pl. az Ehinácia.
Nemcsak a virágok szeretik a vizet.
A rózsák csodálatosak.